Επανακτήστε τη χαμένη αυτοπεποίθησή σας

Η ακράτεια ούρων είναι μια πάθηση η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των γυναικών. Αφορά είτε γυναίκες που είναι στη φάση της εμμηνόπαυσης ή γυναίκες οποιαδήποτε ηλικίας που έχουν τεκνοποιήσει με φυσιολογικό τοκετό. Η αθέμιτη απώλεια ούρων συμβαίνει σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους, όπως καθώς γυμνάζονται, όταν σηκώνουν ακόμα και αντικείμενα μικρού βάρους, όταν βήχουν – γελάνε αλλά και κατά τη σεξουαλική επαφή. Ο βασικός λόγος εμφάνισης της ακράτειας στις γυναίκες είναι λόγω χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων ή χαλάρωση του περινέου αντίστοιχα.

Η χαλάρωση και η ξηρότητα του κόλπου είναι δυο καταστάσεις που ταλαιπωρούν τη ίδια κατηγορία γυναικών, όπως και η ακράτεια ούρων δηλαδή γυναίκες που έχουν βιώσει τη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού και έχουν μπει στην εμμηνόπαυση. Βέβαια, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλές άτοκες γυναίκες οι οποίες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση και χάνουν από «συμμάχους» τους τα οιστρογόνα με τελικό αποτέλεσμα πάλι την χαλάρωση και την ξηρότητα του κόλπου.

Και οι δύο αυτές καταστάσεις έχουν σαν αποτέλεσμα η περιοχή να χαλαρώνει με αίσθηση ξηρότητας και έτσι να περιορίζεται η ευχαρίστηση κατά την ερωτική επαφή.

Πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα

Συνήθως η συμπτωματολογία αρχίζει να απασχολεί τη γυναίκα μετά τη συμπλήρωση των 40 ετών ή αφού έχει τεκνοποιήσει. Το πρόβλημα εμφανίζεται σε διάστημα 4-5 ετών μετά την εμμηνόπαυση, είτε έχουν τεκνοποιήσει είτε όχι και αφορά πάνω από το 50% – 60% των γυναικών.

Η μειωμένη παραγωγή ορμονών προκαλεί ατροφία στην περιοχή του κόλπου, καθιστώντας λιγότερο απολαυστική τη σεξουαλική ζωή, δυσκολότερη την επίτευξη οργασμού αλλά και διαταραχές όπως είναι η ακράτεια ούρων και ο έντονος κνησμός.

Θεραπεία ακράτεια ούρων και κολπικής χαλάρωσης – ξηρότητας

Μέχρι σήμερα η θεραπεία ήταν αμιγώς χειρουργική, το οποίο λειτουργούσε ανασταλτικά για τις γυναίκες που αντιμετώπιζαν τις συγκεκριμένες καταστάσεις.

Όμως, πλέον για όλες τις προαναφερόμενες κατηγορίες γυναικών, τη λύση δίνει η νέα επαναστατική μέθοδος κολπικής αναζωογόνησης και σύσφιξης του κόλπου με τη χρήση τεχνολογίας HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) με μια συνεδρία 30 λεπτών στο ιατρείο.

Πώς λειτουργεί η συσκευή υπερήχων;

Οι Εστιασμένοι Υπέρηχοι Υψηλής Έντασης είναι διεθνώς γνωστοί με τον όρο High Intensity Focused Ultrasounds (HIFU).

Οι υπέρηχοι αυτοί εκπέμπονται από ένα εξάρτημα, που ονομάζεται κεφαλή HIFU, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο μοιάζει στην όψη με την κολπική κεφαλή που χρησιμοποιεί ο γυναικολόγος στο κολπικό υπερηχογράφημα.

Είναι Υπέρηχοι Υψηλής Έντασης (HIFU), οι οποίοι έχουν την ιδιότητα να εστιάζουν την ενέργειά τους μόνο σε ένα σημείο, το οποίο ονομάζεται σημείο εστίασης.

H Ιατρός εισάγει την κεφαλή στον κόλπο, και αρχίζει η εκπομπή των υπερήχων.

Στο σημείο εστίασης αυξάνεται η θερμοκρασία, χωρίς όμως να παρατηρείται ανάλογη αύξηση της θερμοκρασίας και στους παρακείμενους του σημείου εστίασης ιστούς ή στους ιστούς που βρίσκονται μεταξύ της κεφαλής HIFU και του σημείου εστίασης. Η θεραπεία γίνεται κατά μήκος όλου του κολπικού καναλιού μέχρι να επιτευχθεί πλήρης κάλυψη.

Με τους υπερήχους HIFU «στοχεύουμε» σε συγκεκριμένο βάθος του τοιχώματος του κόλπου, κάτω από την επιφάνεια του βλεννογόνου όπου αναζωογονείται το κολλαγόνο των μυών.

Στα σημεία εστίασης προκαλείται αύξηση της θερμοκρασίας η οποία «ενεργοποιεί» τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο. Έτσι αυξάνεται η ποσότητα κολλαγόνου στους ιστούς του κόλπου και προκαλείται σύσφιξη και παραγωγή υγρών στον κόλπο.

Συνδυασμός θεραπείας HIFU και MonaLisa Touch

Στο ιατρείο μας συστήνουμε την παράλληλη εφαρμογή των θεραπειών HIFU και MonaLisa Touch ώστε να θεραπεύσουμε στο μέγιστο την ακράτεια ούρων και κολπική χαλάρωση, καθώς ο συνδυασμός τους συνεπάγεται δράση σε όλα τα βάθη του κόλπου.