Ανακτήστε την αυτοπεποίθησή σας

Μεγάλος είναι ο αριθμός των γυναικών αντιμετωπίζουν ξηρότητα κόλπου, ειδικότερα η ηλικιακή ομάδα των γυναικών που βρίσκονται κοντά στην εμμηνόπαυση αλλά και γυναίκες μετά από τοκετό.

Η κολπική ξηρότητα έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα ζωής μιας γυναίκας καθώς παρουσιάζεται πόνος κατά την ερωτική επαφή, μειωμένη ερωτική διάθεση και σεξουαλική ικανοποίηση, κακή ψυχολογία.

Πώς προκαλείται η ξηρότητα

Χωρίς οιστρογόνα, ο κολπικός βλεννογόνος λεπταίνει, ξηραίνει και καθίσταται ασθενέστερος. Ο κόλπος χάνει την ευλυγισία και την ελαστικότητά του. Το κολλαγόνο μειώνεται. ο ιστός του υποδορίου λεπταίνει. Μαζί μειώνεται και η δυνατότητα του για να διατηρήσει υγρασία. Η περιοχή του κόλπου και του αιδοίου γίνεται λεπτή ξηρή και εύθρυπτη με μειωμένη ελαστικότητα

Μπορεί να εμφανιστεί αίσθηση καύσους και δυσφορίας η γνωστή εικόνα της ατροφικής κολπίτιδας.

Θεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ ενισχύει την ενυδάτωση και αποκαθιστά την άνεση της ευαίσθητης περιοχής των γεννητικών οργάνων. Ο βλεννογόνος γίνεται λιγότερο ευαίσθητος στη φλεγμονή και τα σχετικά συμπτώματα μειώνονται. Ο πόνος, η  δυσπαρευνία, ο ερεθισμός και ο κνησμός, επίσης, μειώνονται.

Διαδικασία

Μία απλή τοπική αναισθησία, με την μορφή κρέμας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από κάθε έγχυση, για να εξασφαλιστεί η ανώδυνη αποτελεσματική θεραπεία. Το υαλουρονικό οξύ εγχύεται συνήθως στην περιοχή του αιδοίου, στην είσοδο του κόλπου αλλά και μέσα στον κόλπο, ανάλογα με το πρόβλημα. Η ιατρός θα χρησιμοποιήσει μια πολύ λεπτή βελόνα που θα επιτρέπει την έγχυση του προϊόντος πολύ επιφανειακά, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του βλεννογόνου που θα επανενυδατωθεί.

Κλινικά αποτελέσματα μετά από χρήση υαλουρονικού στο αιδοίο και στον κόλπο:

  • Το 94% των γυναικών έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους ή έχουν καταλάβει σημαντική βελτίωση μετά από 6 μήνες θεραπείας.